Katalogimme

Tutustu PDF-tuotekatalogeihimme.

 
 
 

 

Verkostoasentajan käsikirja

Sisällys:

  • Työmaan suunnittelu

  • Kaluston tuonti työkohteeseen

  • Johdinreitin tutkaaminen ja merkkaaminen

  • Johdinreitin rakentaminen

  • Johtimen asennus avokaivantoon lemppaamalla

  • Johtimen asennus vetämällä

  • Johtimen asennus puhaltamalla

  • Johtimen asennus ilmajohtotyönä

 

 


 
 

BDS® Maschinen

Saksalaiset BDS® Maschinen -koneet ja terät on suunniteltu vaativaan ammattikäyttöön. Tuotteita suunniteltaessa on otettu huomioon käyttäjäystävällisyyden ja laadun tärkeys jokapäiväisessä käytössä. Koneissa yhdistyy helppokäyttöisyys ja pitkä ikä. Valmistaja tarjoaa myös huolto- sekä varaosapalveluita koneisiinsa.

 
 

 
 

Catu®

Turvallinen työskentely on kaikille sähköteollisuuden ammattilaisille nyt tärkeämpää kuin koskaan. Euroopassa ja muualla maailmassa uudet hyväksymismenettelyt antavat yhä laajemmalle joukolle ihmisiä luvan tehdä itse asennukseen ja rakenteisiin liittyviä sähkö- ja muita töitä, kunhan tapaturmatorjuntamääräyksiä noudatetaan.

Tämä merkittävä muutos tukee riskianalyysia ja ehdotonta valvontaketjun noudattamista ja lisää omalta osaltaan käyttäjän turvallisuutta. Nämä näkökulmat huomioon ottaen olemme sitoutuneet tukemaan sinua kaikissa muutoksissa CATU®:n ammattitason tuotteiden avulla. CATU®:n laajan ja jatkuvasti kehittyvän tuotevalikoiman avulla varmistat työskentelyturvallisuutesi nyt ja tulevaisuudessa

 

 
 

 
 

Fogo®

MML-Groupin tarjonnasta löydät laadukkaat Fogo® aggregaatit. Laajasta valikoimastamme löytyy ratkaisu useisiin eri vaatimuksiin. Aggregaatit on varustettu muun muassa laadukkailla Hondan ja Briggs & Strattonin moottoreilla.

 
 

H.K. Porter®  

H.K. Porter® on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä markkinoiden suosituimmista leikkurivalmistajista jo vuodesta 1880 lähtien. Suomessa leikkurit ovat löytäneet käyttäjänsä niin verkonrakennuksen, teollisuuden kuin rakentamisen aloilta. Kestävä rakenne sekä monipuolinen varaosatarjonta takaavat pitkäikäisen työkalun niin vaijerien, teräksien kuin kaapelienkin katkaisuun.

Izumi®

Japanilainen Izumi® valmistaa käsi- sekä akkukäyttöisiä hydraulisia puristimia sekä leikkureita. Laajasta tuotevalikoimasta löytyy soveltuva työkalu vaativaankin työkohteeseen


 

Lug-all®

Vaijeriviputaljat

Amerikkalainen LUG-ALL® on huippulaatuisten käsitaljojen valmistaja. LUG-ALL® kehitti lukituksellisen kaksoissalvalla varustetun turvataljan vuonna 1949 ja asiakaspalautteiden avulla kehittää sitä paremmaksi edelleen.

Valikoimaan kuuluu 13 vakiovaijeriviputaljamallia. Jokainen niistä on yhdellä kädellä käytettävä ja vaijeri säilyy siististi kelalla. LUG-ALL®-vaijeriviputaljat ovat kevyempiä, nopeampikäyttöisiä, tarkempia ja ohjattavampia kuin verrattavissa olevat ketjunostimet.

Lisäksi ne ovat vakaita, kompakteja työkaluja, jotka pääsevät useampaan paikkaan ja ratkaisevat useampia huoltotehtäviä kuin monet muut nostimet. Ne sopivat erinomaisesti satoihin tarkkuustöihin: nostamiseen, laskemiseen, vetämiseen, kiristämiseen, venyttämiseen ja taivuttamiseen.

Valikoimastamme löydät myös haastavimpiinkin olosuhteisiin soveltuvat Marine-vajeriviputaljat.

Hihnaviputaljat

LUG-ALL® on ollut jo 1960-luvulta lähtien maailman johtavin räikkätoiminnolla varustettujen hihnaviputaljojen valmistaja. Jokan hihnaviputaljaan sisältyvä laatu ja luotettavuus ovat tehneet LUG-ALL®- nimestä ainutlaatuisen kilpailijoihin nähden.

LUG-ALL®-hihnaviputaljat tunnistaa heti niiden alumiinivalurunkojen erottuvasta muodosta, joka on suojattu tavaramerkillä. LUG-ALL®-hihnaviputaljat on tehty USA:ssa valmistetusta 100-prosenttisesta erittäin lujasta alumiiniseosvalusta ja valmistettu Yhdysvalloissa. Valmistus Yhdysvalloissa takaa sen, että LUG-ALL®- yrityksellä on valmiudet jatkuvasti parantaa tuotteiden käytettävyyttä.

Järkevä on LUG-ALL® taljojen virallinen maahantuoja Suomessa. Amerikkalainen LUG-ALL® valmistaa viputaljoja jo yli 60 vuoden kokemuksella. LUG-ALL® mallisto onkin viputaljojen ykkönen kaikkialla maailmassa


Snasycom®

Snasycom® kaapelinvetojärjestelmät ovat ammattilaisen suunnittelemia ammattilaisille. Tarvittaessa vetojärjestelmät voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeeseen.


Hi-Tool®

HI-TOOL® on japanilainen vetolaitevalmistaja, jolla on taustallaan yli 30 vuoden kokemus korkealuokkaisten työkalujen valmistuksesta. Valmistaja panostaa voimakkaasti tuotesuunnitteluun, joka on havaittavissa sekä tuotteiden laadussa että niiden helppokäyttöisyydessä. Jokainen vetolaite toimitetaan tarkastettuna, jonka lisäksi voimamittareissa toimitetaan mukana yksilöity kalibrointitodistus.

Kuvastossa esitellään HI-TOOL®:in valmistamat vetokiristimet, eli vetosammakot* sekä voimamittarit, eli dynamometrit.


InterCable®

InterCable® on vuonna 1970 perustettu Italialainen työkaluvalmistaja, joka suunnittelee ja valmistaa eristeitä ja erikoistyökaluja sähköalan ammattilaisten tarpeisiin. InterCable®:n arvoissa tiivistyy asiakaspalveluhenkisyys sekä työkalujen korkea laatu.

InterCable® -valikoimaan kuuluu:

-Eristetyt työkalut 1000V (EN 60900: 2004)

-Kuorintatyökalut

-Hydrauliset leikkaus- ja puristustyökalut

-Sähkötekniset laitteet


Jakob Thaler GmbH®

Jakob Thaler GmbH® valmistaa kaapelinasennus- ja käsittelyvälineitä kuparisille kaapeleille ja valokuitukaapeleille, joita käytetään tietoliikenteessä ja energiasektoreilla. Yhtiö erikoistuu maan alle asetettavien kaapeleiden kaapelinasennuslaitteisiin ja tarjoaa kokonaisvaltaisia ratkaisuja kaapelin asettamiseen ja käsittelyyn. Tuotantolaitokset sijaitsevat Elmshornissa, Saksassa. Yhtiö on perustettu vuonna 1964 ja se on ansainnut maineensa niin Saksassa kuin ympäri maailmaakin.

Thaler®-tuotteet tarjoavat ratkaisuja turvalliseen ja tehokkaaseen kaapeleiden käsittelyyn asennusvaiheessa. Kaapeleiden puutteellinen asentaminen voi lyhentää kaapeleiden elinikää ja aiheuttaa rikkoutumisia varhaisessa vaiheessa ja siten kalliita korjauksia. Käyttämällä Thaler® tuotteita voidaan säästää huomattavasti sekä aikaa että rahaa.

Tuotteiden avainryhmät ovat kaapelinvetovinssit, kaapelin kuljetus- ja käsittelyperävaunut, uudelleenrullauskoneet, kaapelinpuhallusjärjestelmä Fiberjet ja laaja valikoima muita kaapelin käsittelyyn liittyviä lisävarusteita. Tuotteet ovat Deutsche Telekom ja TÜV -standardien mukaan valmistettu ja niissä on CE-merkintä. Jokaisessa tuoteryhmässä on useita vaihtoehtoja, jotka vastaavat asiakkaiden erityistarpeisiin. Tämän lisäksi Thaler® tuottaa vinssejä, jotka soveltuvat maanalaisten viemäri- ja jätevesiputkien puhdistukseen.


Supertool®

SuperTool Co Inc. on vuonna 1918 perustetu japanilainen työkaluvalmistaja, joka listautui JASDAQ pörssiin vuonna 1994. Yhtiön arvoina on luoda kotimaisille ja globaaleille markkinoille entistä tehokkaampia ja turvallisia työkaluja.

Super Tool® ei ole tyytynyt vain tuottamaan työkaluja, vaan pyrkii jatkuvan tuote- sekä raaka-ainekehityksen kautta varmistamaan korkealaatuiset ja kestävät tuotteet turvallisuudesta tinkimättä.

Valmistajan tuotteet tunnetaan asiakkaidemme joukossa pitkäikäisyydestään sekä kestävyydestään. Lisäksi tuotteiden kotimarkkinoiden käyttäjien arvot näkyvät tuotteiden keveydessä ja näin ollen tuotteet soveltuvat erinomaisesti korkean- ja ahtaanpaikan työskentelyyn.


Vessel®

Vessel® on japanilainen yhtiö, joka onvalmistanut polttomoottorikäyttöisiä työkoneita jo vuodesta 1933.

Voimanlähteenä toimivat hiljaiset ja tehokkaat kaksitahtikoneet, jotka on suunniteltu vaativaan ammattikäyttöön. Erikoismuotoillut kahvat takaavat turvallisen ja käyttäjäystävällisen työasennon. Kaikissa koneissa on erittäin hyvä tärinänvaimennus.


Vetter®

Järkevä tarjoaa valikoiman Vetter® Kabel johdonvetotyökaluja. Vetter® on perheyritys Etelä-Saksassa joka on valmistanut laadukkaita johdonvetotyökaluja jo yli 40 vuotta. Vetter®in tuotteet ovat suunniteltu ammattilaisille


Yale®

Järkevä tarjoaa valikoiman Yale© Nosto- ja vetotyökaluja. Yale® on yksi johtavista standardinmukaisista nostolaitemerkeistä Euroopassa. Vuodesta 1877 toiminut Yale® valmistaa kattavan valikoiman nostovälineitä.


3M®, Yale®,Petzl®, Hand1A®, Dimex®

Järkevä tarjoaa laajan valikoiman työvaatteita sekä henkilönsuojainratkaisuja sovitettuna asiakkaan tarpeisiin.

 


Mills®

Mills® Ltd toimittaa korkealaatuisia sähkö- ja telealan rakennusmateriaaleja sekä näiden asentamiseen tarvittavia ammattilaisten työkaluja. Yhtiö on perustettu vuonna 1918 jatkaa edelleen toimintaansa perheyrityksenä Lontoossa. Mills®in valikoima sisältää yli 6000 tuotetta. Mills®in asiakkaita ovat ensisijaisesti sähkö- ja teleasennusyritykset, jotka toimivat datan, tele-, CCTV ja kaapeli-tv ratkaisuiden toimittajina.

Mills®in tuotteita voidaan myös räätälöidä asiakaskohtaisiin paketeihin. Mills® tuottaa myös työryhmäajoneuvoille työkalukokonaisuuksia, joita voidaan räätälöidä asiakkaiden tarpeiden mukaiseksi.


Laux-Industrie GmbH®

Laux-Industrie GmbH tarjoaa laajan valikoiman ammattilaisten mekaanisia kaapeli- ja lankaleikkureita sekä puristustyökaluja. Työkalujen muotoilu on suunniteltu mahdollistamaan työn ahtaissa tiloissa. Työkalujen leuat ovat vaihdettavissa ja työkaluille on saatavilla varaosia kulumisen mukaan.


Gm Plast®

Vuonna 1975 perustettu GM Plast on yksityisomistuksessa oleva yritys, jolla on tuotantotilat Hedenstedissa, Tanskassa. GM Plast valmistaa muovikanavia ja putkia tiedonsiirto- ja sähköalalle.


Carima®

20 kilometrin päässä Milanosta sijaitseva CARIMA on Euroopan johtava voiteluaineiden ja vesipohjaisten kitkaa vähentävien tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään valokuitu- ja sähkökaapeliasennuksissa.

Kilpailu alan markkinoilla kasvaa jatkuvasti, mutta Carima on laajentanut toimintaansa jatkuvasti lähes kolmekymmenvuotisen toimintansa ajan.

Koska Carima on aina panostanut voimakkaasti tuotteisiinsa ja tuotekehitykseen, se on pystynyt kehittymään ja sopeuttamaan toimintansa jatkuvasti laajentuville kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Carima huomioi toiminnassaan asiakkaidensa vaatimukset, ja jatkuvan tuotekehityksen ansiosta se tuo markkinoille uusia, innovatiivisia ja laadukkaita tuotteita.


KDP®

Valmistajamme on valmistanut vuodesta 1910 lähtien kaapeleita, jotka auttavat ratkaisemaan ongelmia viestinnän avulla. Liitteenä on uusi ja kattava valikoimamme yrityksemme perustuotteista.

Asiakkaille jo tuttujen perustuotteiden lisäksi olemme ottaneet valikoimaamme mukaan myös innovatiivisia ja aivan uusia tuotteita. Vaikka luettelo kattaa koko valikoimamme, kaikkia malleja ei voitu sisällyttää esitteeseen.

Kysy erikoistuotteita myyntiosastoltamme, joka antaa tarvittavat tiedot. Muista, että kaikki tämän luettelon kaapeliparametrit on ilmoitettu vain tiedottavassa tarkoituksessa.

 


Fiberpowertech®

Fiberpowertech tarjoaa laajan valikoiman lisävarusteita kuituverkkojen asentamiseen ja huoltamiseen. Valikoimiin kuuluvat niin kuitukaapelin asennuslaitteet kuin kanavaleikkurit ja liittimetkin. Tästä tuoteluettelosta löydät laajan valikoiman liittimiä, liitinkoteloita, kaapelikaivojen lisävarusteita sekä työkaluja


Zeitler®

Valmistajamme sveitsiläinen Zeitler AG on perustettu 1957. Zeitler AG on muuttunut perinteisestä sopimusvalmistajasta innovatiivisten kaapelointilaitteiden ja kaapelityövälineiden valmistajaksi.

Kuvastossa esitellään Zeitler AG:n valmistamat laskuvarjot, kaapelointilaitteet, ohjausköydet, kaapelinsyöttötyökalut ja voitelutyökalut.


Omac®

Omac on valmistanut ammattilaisten vetokaluston ja tarvikkeet suurjänniteverkon ilmajohto ja maakaapelointityöihin vuodesta 1954 asti. Omac vastaa itse kalustonsa laadusta aina suunnittelusta valmistukseen asti. Sähköverkkotöiden lisäksi OMACin on laajentanut kalustonsa käytettävyyttä televerkkojen ja rautateiden sähköistysjärjestelmiin.

Omacin kokemus maailmanlaajuisista markkinoista on antanut heille mahdollisuuden kehittää tuotteitaan aina kohdemarkkinoille sopiviksi ratkaisuiksi. Omacin asiakkaat koostuvat suurista julkisen sektorin toimijoista aina yksityisten verkonrakentajien alihankintaketjuun.

Omacin jatkuva tutkimus- ja kehitystoiminta takaa kaluston olevan ajanmukaista ja se suunnitellaan verkonrakentamisen laatu ja käyttötehokkuus huomioon ottaen.


Omac®

Omac on valmistanut ammattilaisten vetokaluston ja tarvikkeet suurjänniteverkon ilmajohto ja maakaapelointityöihin vuodesta 1954 asti. Omac vastaa itse kalustonsa laadusta aina suunnittelusta valmistukseen asti. Sähköverkkotöiden lisäksi OMACin on laajentanut kalustonsa käytettävyyttä televerkkojen ja rautateiden sähköistysjärjestelmiin.

Omacin kokemus maailmanlaajuisista markkinoista on antanut heille mahdollisuuden kehittää tuotteitaan aina kohdemarkkinoille sopiviksi ratkaisuiksi. Omacin asiakkaat koostuvat suurista julkisen sektorin toimijoista aina yksityisten verkonrakentajien alihankintaketjuun.

Omacin jatkuva tutkimus- ja kehitystoiminta takaa kaluston olevan ajanmukaista ja se suunnitellaan verkonrakentamisen laatu ja käyttötehokkuus huomioon ottaen.


Omac®

Omac on valmistanut ammattilaisten vetokaluston ja tarvikkeet suurjänniteverkon ilmajohto ja maakaapelointityöihin vuodesta 1954 asti. Omac vastaa itse kalustonsa laadusta aina suunnittelusta valmistukseen asti. Sähköverkkotöiden lisäksi OMACin on laajentanut kalustonsa käytettävyyttä televerkkojen ja rautateiden sähköistysjärjestelmiin.

Omacin kokemus maailmanlaajuisista markkinoista on antanut heille mahdollisuuden kehittää tuotteitaan aina kohdemarkkinoille sopiviksi ratkaisuiksi. Omacin asiakkaat koostuvat suurista julkisen sektorin toimijoista aina yksityisten verkonrakentajien alihankintaketjuun.

Omacin jatkuva tutkimus- ja kehitystoiminta takaa kaluston olevan ajanmukaista ja se suunnitellaan verkonrakentamisen laatu ja käyttötehokkuus huomioon ottaen.


CEF

CEF perustettiin Firenzessä 70-luvun lopulla. Mukana yhteistyössä olivat Silvio Fedi, sähköalan asennuksiin erikoistunut yrittäjä, ja Giorgio Bandinelli, taitava mekaniikkavalmistaja. Alkuperäinen toimisto sijaitsi Firenzessä, missä Silvio myi tuotteita, jotka valmistettiin Ferronessa, Bandinellin työpajalla.

Ajan mittaan CEF laajensi toimintaansa ja asiakaspohjaansa, kunnes sen ostivat vuonna 1997 Giorgio Bandinelli ja hänen poikansa, Giacomo.

Tänään CEF srl di Giacomo Bandinelli tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja alan tuntemuksesta; tähän on päästy yhdistämällä Giorgion poikkeukselliset kädentaidot moderneihin suunnittelu-, prosessointi- ja jakelutekniikoihin. Yritys on myös saavuttanut merkittävän aseman sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla, enimmäkseen siksi, että se on osannut mukautua asiakkaidensa yhä yksilöllisempiin toiveisiin.